marți, 3 mai 2011

Festivus

Gata cu astenia de primăvară. O las ipocriţilor.

Daca cineva mai aruncă vreun ochi pe aici, e cu noroc.
Festivus la Diana.
Aoleu!!! E plin de bunătăţi! Merită să daţi pe acolo.

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Astenie de primăvară

Astăzi sunt tristă. Sunt tristă din cauza mea. Am crezut în oameni. Am crezut că oamenii văd ce văd şi eu.
Da, îmi dau seama că am fost naivă.
Şi să trec la subiect.
Nu mi+am făcut reclamă gratuită pe niciun forum. Nici nu aş fi avut la ce.  Am postat pe forumuri, la subiecte unde am întâlnit persoane minunate şi am vorbit deschis. Din păcate nu toată lumea e deschisă. Din exces de zel, din entuziasm, din nerăbdarea de a împărtăşi şi altora ceea ce eu am descoperit cu surprindere, am ajuns să par doar un user care îşi face reclamă. Aşa a fost interpretată postarea mea.
Da, vroiam să anunţ cât mai multe mămici că au ocazia să testeze absolut GRATUIT şi alte dispozitive de purtat bebeluşul, înafara clasicului port+bebe. Şi toate aceste dispozitive nu sunt făcute de mine, sunt făcute de Diana, o mămică tare dragă mie şi de la care am învăţat multe, multe, multe lucruri bune.
Din păcate, multe mămici au pierdut ocazia de a le testa. Păcat, păcat, păcat.
Aşa că sunt tristă sau o fi de vină doar astenia de primăvară.

vineri, 1 aprilie 2011

Magazin pe Breslo

Gata, am hotărât. Mi-am deschis magazin pe Breslo, din cauza unor prietene foarte dragi mie.
Vreau să văd dacă apreciază cineva munca mea, înafară de prieteni.
Aşa cum am mai povestit, m-am apucat de croit şi cusut scutece lavabile pentru băieţelul meu.
Sincer, voi croi cu la fel de multă dragoste şi pentru alţi bebeluşi.
Şi mai am ceva în minte: vreau să mai găsesc mămici care croiesc şi cos scutece lavabile pentru că eu cred că scutecele noastre sunt mai bune şi mai frumoase decât cele ale marilor firme (care, între noi fie vorba, au preţuri exagerate). Vreau să formăm o comunitate, o comunitate care lucrează cu drag.
Ştiu că sună a clişeu sau poate e doar un vis fără finalizare, dar e bine şi să visezi.

marți, 22 martie 2011

Marţi - HSM

Şi dacă azi e marţi, e obligatoriu HSM.
Având în vedere că am tras chiului de la raport, o să scriu azi mai mult. Şi de e plictiseală, nu citiţi. J
Aşa că după trei săptamâni de dietă South Beach (SB), cu mici scăpări, rezultatul ar fi vreo trei kilograme în minus şi un psihic mai tânăr cu cel puţin un an.
Am hotărât să trec la SB2, adica voi reintroduce fructele şi pâinea integrala. Pâine va fi mai puţină pentru că nu prea e pe gustul meu.
Cele trei săptămâni au fost cu suişuri şi coborâşuri. Uneori am fost deprimată din cauza cântarului, apoi mi-am revenit şi am gândit în perspecitvă. Cum vreau să arăt la vară? Tot aşa? Sau voi face ceva pentru mine? Ştiu, sună a clişeu, dar pentru mine e ceva foarte serios. Nu vreau ca dieta să devină o obsesie şi să se prelungească la nesfârşit. Vreau să-mi regăsesc echilibrul şi optimismul. Am nevoie de energie şi acum e încă de negăsit, dar, mărturisesc, încep să mă simt mai bine, mai uşoară, mai cu chef de viaţă şi de joacă cu copiii. Sunt sigură că îmi voi găsi şi energia pierdută, dar mai am ceva drum de parcurs până acolo.
Până îmi voi regăsi echilibrul şi energia intenţionez să îmi schimb definitiv alimentaţia, să acord mai multă importanţă sportului, de orice fel. Iarăşi un clişeu, dar, totuşi un mare adevăr.
Săptamâna viitoare mi-aş dori să fiu mai optimistă şi cu 1 kg în minus.
Abia aştept să pot pune poze cu înainte şi după.

duminică, 20 martie 2011

Scutece lavabile

Vreau să revin la acest subiect pentru ca din punctul meu de vedere e foarte important.
Am descoperit de ceva vreme scutecele lavabile. N-am crezut în ele de la bun început, dar când le-am încercat, au devenit ceva de care nu puteam să mă despart. Ba mai mult, am început să le confecţionez chiar eu, aşa că vor rămâne cu siguranţă un obiect foarte utilizat la noi în casă.
La început am comandat de la o mămică 3 scutece şi am fost încântată de cât de bine arată pielea lui Iannis. Nu s-a iritat deloc şi pielea a rămas uscată. În pus, după ce scutecul se udă, nu miroase. Cele de unică folosinţă aveau un miros specific de plastic, chimicale, oricum nu era plăcut deloc. Astfel, m-am gândit că ar fi şi mai plăcut şi mai interesant să îmi confecţionez şi eu câteva, pentru ca treptat, să renunţ la cele de unică folosinţă.
Ceea ce-mi place şi mai mult, e că la cele făcute de mine ştiu ce materiale am folosit şi nu mă tot gândesc dacă e ok pentru pielea piticului. Partea din interior, care vine în contact direct cu pielea bebeluşului e obligatoriu din bumbac, iar la exterior am pus materiale colorate, vesele, dar care să conţină peste 90% bumbac. Inserturile sunt obligatoriu 100% bumbac şi mai nou am comandat o ţesătură din bambus, care este foarte absorbantă.



Si insertul


Se pare că şi Iannis apreciază munca mea. Îşi ia singur scutec curat şi mă cheamă să îl schimb.

marți, 1 martie 2011

HSM

          
Am testat şi răstestat săpunul făcut în casă. Am ajuns la concluzia: o să-l folosesc cu mult drag de aici înaninte. Mâinile mele nu mai sunt aşa de uscate şi nu mai folosesc tot timpul crema. Ajunsesem deja să am în toate genţile câte o cremă de mâni şi să fie un obiect fără de care nu puteam ieşi din casă, chiar daca trebuia să merg până în parc sau până la cumpăraturi. Restul familiei pare încântată de noul săpun şi sper ca în curând să elimin definitiv săpunul lichid.

A doua mea mare dorinţă este să scăpăm de scutecele de unică folosinţă. Momentan le mai folosim noaptea sau când piticul merge la bunici.
Am confecţionat scutece lavabile şi le folosim cu mare succes. Ce am observat eu la ele. Sunt foarte prietenoase cu pielea bebeluşului, în ideea că nu se irită. E drept că omuleţul nu prea a avut probleme de acest gen, dar din când în când mai foloseam şi o cremă pentru iritaţii de scutec. Zic foloseam, pentru că de ceva vreme am uitat de ea.
Un inconvenient la scutecele lavabile ar fi că trebuie să le speli, evident, dar maşina de spălat e prietena mea cea mai bună. Aşa ca am trecut repede peste impediment.

Şi dacă-i marţi, e obligatoriu HSM (Hot Sexy Mama), o alianţă a blogurilor de mămici care vor să arate bine, să se simtă sexy şi să mănânce sănătos.
Aşadar, încep o nouă săptămână de luptă cu kilogramele. Vreau să arăt bine şi să mă simt bine.
M-am decis pentru dieta South Beach, care e, la început, o dietă, apoi un mod de viaţă. Ce înseamnă South Beach (SB)? Există trei faze în dieta SB. Se vor manca trei mese pe zi şi două gustări.
Faza întâi "este cea mai scurtă fază a dietei, care durează două săptămâni şi este destinată persoanelor care au un apetit crescut pentru făinoase şi dulciuri rafinate sau trebuie să dea jos un număr important de kilograme. De asemenea, este utilă celor care suferă de prediabet. Scopul acestei faze este să stabilizeze nivelul de zahăr din sânge şi să reducă poftele alimentare necontrolate. Astfel, în această fază nu se va consuma niciun fel de făinoase - paste, orez, pâine. Se va renunţa la zahăr, ceea ce înseamnă că nu se vor consuma fructe sau sucuri de fructe" Este interzis consumul de alcool. (Dr. Arthur Agatston, Programul South Beach pentru sănătatea inimii). Nu m-am impacientat pentru că această fază durează doar două săptamâni, apoi fructele vor reveni în alimentaţie. 
În această perioadă se vor consuma proteine slabe (peşte, pui şi carne slabă de vită), legume, nuci branzeturi cu conţinut redus de grăsime, ouă, lactate degresate, grăsimi nesaturate precum uleiul de măsline.
Public şi o lista orientativă cu alimente permise şi alimente interzise.
Alimente permise.
- Carne: vită slabă – muşchi, antricot; pasăre – piept de pui sau curcan; peştele sau alte fructe de mare – a se evita tonul şi pestele spada; porc – şuncă fiartă, muşchi.
- Brânzeturi: se vor consuma branzeturi cu continut redus de grasime, ca cedar, mozzarella, parmezan, urda parţial degresată.
- Ouă.
- Lactate: laptele degresat – aproximativ 2 căni pe zi; iaurt simplu; lapte de soia cu maxim 4 g de grăsime per porţie.
- Leguminoase: fasole, năut, linte, boabe de soia, mazăre uscată.
- Legume
- Nuci şi seminţe: migdale, nuci caju, seminţe de in, alune de pădure, arahide, fistic, seminţe de dovleac, seminţe de susan, nuci.
La faza întâi se vor pierde cele mai multe kilograme, între 4 şi 7 kg.

Alimente de evitat.
- carnea grasa: pulpe de pui, raţa gâscă, porc - ceafă
- lactate şi brânzeturi grase
- fructe
- legume: sfeclă, morcovi, cartofi, dovleac.
-făinoase şi carbohidraţi: pâinea de toate tipurile, cerealele, lipia, paste, produse de patiserie, orez.
- băuturi: toate tipurile de alcool

Faza a doua.  Se vor reintroduce cerealele integrale şi fructele. Este o faza mai puţin restrictivă.
Dieta se poate începe şi cu această fază de către persoanele care nu au de slăbit mai mult de 5 kilograme.
De asemenea este permis consumul unui pahar de vin la masă.
Există alimente care se vor evita în continuare sau se vor consuma foarte rar: produsele din făină albă, zahărul, fructele la conservă sau compoturile, sucurile de fructe, sfecla porumbul, cartoful.

Faza a treia. Este faza de menţinere, după ce am învăţat să ne hrămim corect, sănătos, respectând organismul nostru. Am învăţat să mâncăm trei mese pe zi şi două gustări. Acum se cunosc alimentele permise şi cele de evitat.

Pe toata durata dietei se vor consuma minim 2 litri de lichide. Sportul nu este obligatoriu, adică se vor pierde kilograme, dar pentru un organism sanatos şi un trup armonios este de preferat.

vineri, 25 februarie 2011

Şi eu în blogosferă

Hello
Iaca am decis şi eu să scriu. Despre ce? Despre preocupările mele, despre gândurile mele, despre ideile mele, despre temerile mele şi despre orice mi se va părea interesant de spus.
E greu când trebuie să aşterni gânduri pe-o „hârtie”. Am scris şi rescris postarea de câteva ori. Nu-s o scriitoare prea buna, mi-e muuuult mai uşor să vorbesc.

Sunt una din mămicile care a decis să stea acasă cu puiul până la 2 ani. Nu ştiu ce se va întâmpla cu cariera mea şi nici nu-mi bat capul încă.

Azi am să scriu despre una din preocupările mele din ultima vreme. Cum să aduc in viaţa şi casa mea cat mai multe produse eco. Ştiu că e o preocupare mondenă şi prea mult mediatizată, dar realitatea e că se impune. Aşa că am început prin a elimina din produsele cosmetice, mai ales că aveam şi multe expirate, pe care nu le mai folosisem de foarte multă vreme.
Am achiziţionat câteva bucăţi de săpun făcut în casa. Sunt absolut divine şi au un miros special. Rămâne de văzut dacă şi restul familiei va aprecia schimbarea.
Şi ca o a doua măsură, am renunţat la balsamul de rufe. În locul lui, la sugestia unei doamne dragi mie, am folosit oţetul combinat cu un ulei aromat. De data asta a fost cel de lavanda.

Zilele viitoare o sa revin şi cu detalii despre reacţia familiei.